Sari Markkanen

Lämmin tervehdys,

olen ammatiltani kokopäivätoiminen mindfulness- ja nyt myös itsemyötätunto-ohjaaja. Opetan 8 viikon MBSR-kursseja, Itsemyötätuntokursseja ja erimittaisia mindfulness-kursseja erityisesti koulumaailmassa lapsille, nuorille ja opettajille. Olen tuonut Suomeen ensimmäisen mindfulness-kouluohjelman, nimeltä .b. Olen kirjoittanut mindfulness-satukirjan Tipsu ja oivallusten opus, joka esittelee satujen kautta läsnäolo-ja myötätuntoteemoja. 

Itselleni on tärkeää syventää harjoitusta ja kasvaa ohjaajuudessa, ja olenkin sitä varten ollut yli 30 retriitillä, joista 8 on kuukauden mittaisia.

Itsemyötäohjelma kehittää kykyä kohdata negatiivisia tunteita myötätunnolla ja tarjota itsellemme saman ystävällisyyden kuin tarjoaisimme rakkaalle ihmiselle, jolloin hankalat tunteemme voivat tyyntyä. Mindfulness auttaa meitä tunnistamaan, mitä kokemuksessamme tapahtuu ja vastaanottamaan sen ystävällisyydellä. Ystävällisyys muuttuu myötätunnoksi hankaluuden hetkellä. Vastaanottamalla oman tukaluuden myötätuntoisesti, voimme kohdata myös toisen ihmisen myötätuntoisemmin. Opimme tunnistamaan hankaluudet osana ihmisyyttä ja antamaan niiden avata sydäntämme, myös tarpeemme paeta vähenee. Toive olla mukana luomassa myötätuntoisempaa maailmaa vaikuttaa kaiken opetukseni ja työni taustalla.

sari.markkanen@yahoo.com

0504140252

sarimarkkanen.com